ПОЗИВАМО ВАС ДА НАМ ПОМОГНЕТЕ У ОБНОВИ САВИНОГ МАНАСТИРА КУВЕЖДИН


Драга Браћо и Сестре,

Манастир Кувеждин је једини манастир у Србији посвећен Светом Сави. Основао га је српски војвода и последњи деспот Стефан Штиљановић 1520. године. Припада Епархији сремској Српске православне цркве и представља непокретно културно добро као споменик културе од изузетног значаја.

Унапред Вам благодаримо на свој помоћи за реконструкцију старог манастирског конака, остатка манастирског здања и покривање основних животних трошкова.

Сваки и најмањи прилог људи добре воље значи и стога Вас позивамо да, у складу са својим могућностима, помогнете на начин који Вама највише одговара. То може бити материјална помоћ (у виду грађевинског материјала, намирница и других неопходних средстава за физичко функционисање) и/или новчана помоћ уплатом на рачун НЛБ банка 310-13742-18.

А свакако Вас позивамо да информацију о потреби за донацијама и намени истих проследите свим лицима која желе да дају свој допринос Савином манастиру.

Прилози су добровољни и служе искључиво за Обнову здања Савиног манастира Кувеждин и покривање основних животних трошкова.

Надамо се успостављању успешне и дугорочне сарадње, у складу са претпоставком да испуњава Ваш најбољи интерес.

„Ко даје, Богу даје, а Бог му стоструко у добру враћа“


Детаљније информације на тему материјалних донација:
Адреса: Фрушкогорска бб, 22232 Дивош
Телефон: +381 22 661 300
Прилаз манастиру је асфалтиран са приступним паркиралиштем.


Све новчане донације можете уплатити на рачун:
НЛБ банка: 310-13742-18


Допринесите одмах НЛБ банка: 310-13742-18